don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Thursday, June 18, 2009

Gym vs burger...arghhh!

Today is a 2nd trial day for me...trial for the gym xtvt...Actually yesterday I walked for 20
minutes with 3.0 speed and without rules from the gym instructor...memang suffer gila because saya dah lama tak pergi gym..ntah apa seru yang muncul di kepala, saya terdetik untuk membuang masa saya di gym yang cukup lengkap kemudahannya dan percuma segala-galanya...

Dan hari ni saya cuba menguatkan semangat untuk pergi lebih jauh walaupun agak semput. Dengan kelajuan yang dinaikkan kepada 4.5, my heart rate became 138-140 and it was excellent at my age whos going to be 40 within 2 yrs....instructor tu kata heart rate saya ok dan perlu dikekalkan pada bacaan berkenaan. Anyhow im feel strong because I walked for 30 minutes in distance 2.2 km.

Pheww...bukan mudah untuk saya berjalan saja-saja pada jarak itu. Kalau saya berkemas di rumah pun tidak akan sejauh itu saya menapak antara ke dapur dan ke laman rumah... mungkinkah anjakan paradigma sudah berlaku dalam hidup saya.

For men, life begins at 40 and I totally think that is true and as for me, I really hope that at the age of 40, Im free from any desease or sympton...and I want to have a gud life..InsyaAllah...butttt...apa-apa pun, let me finish my Angry Mango Burger which is sponsor by Nando’s...ngee! Want some...come to joint me and help me to finish this delicious burger meh.... Hik! Yummy...yummy...

Saya cuba untuk tidak menghabiskan kesemuanya pada satu masa...lagi separuh saya akan jadikan supper....

7 comments:

FreDDy O7ermars said...

he he

sian dia,ingatkan nk cerita pasal kerabu makanan laut huhu

eh dah pg gym pastu mkn burger plak haha,xper,teruskan usaha :)

kakchik said...

ala darling..kerabu tu I tak rasa pun, kakak tu buat kaw-kaw nampak sedap tapi dia buat-buat tak hengat nak pelawa I makan...mencikk tol!

redanna said...

eh....makan burger masa supper..lagi la tak bagus kak...sbb pas tu terus tido...huhu

Fizahanid said...

intro best cerita pasal gym tapi konklusi kantoi.. makan burger yg banyak kalori.. hahahahahah

Axl said...

semalam saya lunch Stik kat Bigfoot, sebelah nasik lemak antarabangsa TTDI Jaya.....lepas tu makan nasik pulak...patu makan FIlet O Fish.. takde pon kena pegi gym..menten je neh..wakakak

kakchik said...

fiza...ala beger nandos tu...kita makan half jer sebenarnya..half lagi habes dalam perjalanan di'erase' oleh driver...hik!

linda...yup...makan beger setahun dua kali..kira halallah..hehe

AXL, ko memang saja nak usha akak kan...tau le badan ko sekeping....kwang3x!

kakchik said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...