don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Monday, June 8, 2009

Break for lunch..

Huhu...sedap ni...nak join? Meh le....oopsss nak tau cerita nasi goreng ni...scroll down....
Aksesori penting tu...dua ekor udang..daging..cili jeruk etc...burp...
M just tapau a nasi goreng for my lunch today..malas nak keluar bcoz of hot weather...huhu..panas gila...im pretty sure petang nanti ada hujan lebat like yesterday..tak apalah, at least my orkid boleh minum air, tak payah tunggu i balik and siram all the plant...since the buds will bloom anytime, they need a lots of water kan...I’ll do an entry for that to share a beautiful shape of orchids with you..later ya...Ok, pasal nasi goreng ni...i named it ‘nasi goreng abang misai’ sebab tukang masaknya ada misai lebat and fesyen rambut pun tak pernah berubah apatah lagi fesyen misainya.
Interesting fact about nasi goreng ini ialah the taste is never change since the first time I tried. That was 1996, masa tu kedai brader ni kat celah lorong sempit depan office saya...so that masa tu saya panggil lorong busuk becoz di celah lorong tu ada longkang kecil yang airnya berwarna hitam pekat..uhuk..uwekkk..haha! U maybe think that how come I’ll survive dengan menjamu selera di celah lorong busuk dengan air hitam pekat...ptuiii..yuck...
Nanti!!! yang hitam pekat itu ialah bukan air longkang sebenarnya, tetapi sisa dakwat yang digunakan untuk mencetak akhbar sebab lorong itu bersebelahan dengan kilang mencetak kertas...so i knew the black water inside the longkang is dakwat mencetak and the smelt pun tak adalah busuk...Akan tetapinya, I did boycot these nasi goreng masa kedainya beroperasi di lorong busuk tu lah sebab masa tengah syok makan nasi goreng, saya terjumpa sekor anak siput babi sedang merayap di tepi pinggan..chisss....terus patah nafsu dan dua tahun saya haramkan kaki saya memijak kedai berkenaan sehinggalah ia berpindah ke food court dalam satu bangunan yang sangat bersih...
Hehe...until now Im lil bit fobia when I saw something like anak siput babi walhal mende tu ialah garnishing nasi goreng tu...God...rasanya tak pernah berubah dan dua ekor udang mesti ada sebagai aksesori penting untuk menggoda selera orang-orang yang lapar seperti saya...Ntah apa mandrem brader misai tu, nasi goreng, mihun goreng, kuetiau goreng and mihun sup dia tetap laris....apa-apa pun, saya suka juga minum sibancai kat kedai tu..hehe (sirap bandung cincau)...selamat makan tengahari!

5 comments:

firdhaus hasraf said...

bancai.. haha~ tapi sedap memang sedap!

solitary said...

yup..bancai...marvellous....nestle pun ok gak...tapi kaw sket...

A'XTEQS said...

sdpnyeeeeeee

--anil

kakchik said...

haha...kan betul tak...menu dia tak berubah rasanya walau hujan ribut..

Axl said...

huh nasik goreng abg misai ineh, tak selero tengok misai dier..tapi kuah sop dia sedap kak..bluweks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...