don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Tuesday, June 2, 2009

Burp...

Yesterday..someone ask me to follow her to Shah Alam..katanya makan-makan, so saya skip lunch purposely sebab nak makan kat Shah Alam...and I never thought that my lunch was so delicoius and luxury...hehe..called it luxury because Im having siakap sweet sour, black pepper beef, telur bistik and seafood tomyam yang boleh buat saya kenyang seminggu..burpp...Waterfall buatan manusia dalam restoran Eiman Tomyam House yang berlatarkan warna hijau..that is my fav. colour...memang rasa cool lepak dalam kedai ni..semuanya hijau...
Bahagian front desk...saya paling tergoda dengan bakul buah-buahan yang sudah siap dikupas..apa-apa pun saya dah sedut segelas watermelon di situ...huhu...hilang dahaga...
Hmm...very cosy with a stylish decoration...sofa berpelapik tinggi..kalau ada kat rumah saya sofa cenggini cantik ni...kan..nampak hijau semua...fresh...
Telur bistik special yang dibuat khusus untuk saya and colleagues...kami makan separuh jer sebab banyak lagi lauk lain yang nak kena taste...
Black pepper beef pun sedap...bak kata Amy Search..berbaloi-baloi..kalau tak caya try pi cuba kalau ada masa....yang ini kami berjaya habiskan...
Hehe..part ni paling saya suka...siakap sweet sour...yang ini pun kami settlekan dalam masa tak sampai setengah jam...macam mesin pengisar makanan..
Dan ini paling mencabar minda..im not to mad abt seafood tapi yang kecik-kecik saya makan..macam udang and sotong tapi ketam agak mengjengkelkan saya..masa arwah bapa saya ada, beliau akan keluarkan isi ketam ini untuk saya makan tapi since dia dah tak ada, saya fikir 10 kali nak makan...uhuk!
See..am i rite? Cantikkan lampu gantung Eiman Tomyam House ni...nak makan pun rasa berselera bila tengok lampu cantik, sofa selesa, wash room bersih and paling penting ada surau..
Ada gazebo plak dalam restoran..lahai rasa nak tidur kat situ...siapa yang rasa nak kontrol ayu makan sambil bersila atau bertimpuh, boleh duduk di gazebo tu...arghhh saya lupa nak ambil pic penuh gazebo sebab syok dengan lampu gantung..ok! Apa-apa pun saya dah burp!

7 comments:

Hazrin Haffiz said...

1st comment utk kak sha haha

apa2 pon sambal petai yg pedas jgk sedap,tu dah kira makanan hotel dah tuh bg i :)

Fizahanid said...

amboi sedapnya. Kat mana kedai ni, selalu lepak kat Shah Alam, tak pernah tau pun.
Balik2 makan kat Sri TTDI & restoran nelayan... :D

kakchik said...

Hazrin..meh try i punya nasi minyak..hehe..


Fizah, restoran tu kat TTDI Jaya, Shah Alam, dekat Bukit Jelutong..mengancam gak masakan dia.perghh...

redanna said...

omg!!! telan air liar eh!!

Axl said...

mencikkkkk mencikkkkk mencikkkk mencikkkk mencikkkkk....bluwekkkkkkks

kakchik said...

ekekekeke...ada orang mencik ek...padan muka...wakkakakaka..

Mr Jaya said...

Salam,
Setuju sesangant .. makanan di Eiman Tomyam ni bukan sedap.. Nama aje Eimans Tomyam .. rasanye tah apa2 tah.macam masakan bangla…. dan lagi pernah masa aku nak ke toilet dia tu.. nampaklah perkerja dia korek hidung. lepas tu terus sapu kat apron dia aje.. tak cuci tangan dia pun..
Eeeeeeee.. sehingga hari ni ..aku tak pergi dah.. perkerja2 dia ramai orang2 bangla dan indo. ada juga nampak macam budak2 kompuchia.
ikhlas,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...