don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Saturday, February 26, 2011

Tart tuna...

YUMMY..yummy and yummy..Izzat, this is for you...arghh..ok, the 2nd recipe yang saya ambil dari dapur Naturel and Rohani Jelani. Sebetulnya di program berkenaan, setiap individu dikehendaki menyediakan satu menu sihat dan saya pula dikehendaki membuat muffin. Done! Saya memasak muffin dengan jayanya. Ketika sesi pengenalan, @ breakfast, saya sudah terhidu satu menu yang sangat saya suka..itulah dianya..tart tuna. Sambil kunyah, puas saya fikir apa bahannya dan bagaimana Rohani memasaknya kerana tart berkenaan memang menyelerakan. Sambil makan saya cuba mengesan bahan2nya. Pertama sekali saya perasan pastri itu adalah roti wholemeal...
Sengaja dihangitkan...semakin naik bau.
Tiga biji tart ini sekejap saja licin...
Roti gardenia..kemek dan potong bulat kerana anda perlu pastikan ia muat dengan tin pembakar.
Sebelum dikemekkan...
clockwise: yellow capsicum, onion, white mushrom, ketumbar, fishball...semua chop! o ya the center is tomato cherry..
Sorry lupa nak masuk dalam list, tuna in mineral water..tumis macam biasa..jangan lupa masukkan spinach untuk zat besi..
Dah siap, inilah inti tart..
Saya shorcut ya..sleepy...(yawnnn..)pastrinya adalah roti yang dikemekkan dan intinya adalah tuna yang ditumis dengan segala bagai bahan..bakar dalam ketuhar. Lagi lupa nak bitau, sekeping chedar cheese tu, sila potong 4 dan tempek atas tomato. Bila masuk oven, panas dan melting, so jadi le cover tart tu.
BURP!...hehehe..mana Izzat ni..akak dah kenyang..

12 comments:

AEIZATISM said...

arghhhh!!!!!!!!!!!!

Puteri Nuur At-Terawis said...

ya allah sedapnya! kak saya nakkk buat juga tapi rumah takde oven. keh3x.

ShaSha said...

Hahaha..Aizatttt cepat balik KL...jangan lupa bawa ole-ole LV..ngee!

ShaSha said...

Puteri, akak guna oven poyo je tu..

Eti said...

hmmmm nie mmg you nya fav kan???siap perasan tart shells tu roti, i langsung tak perasan!!! kih!kih!kih!

nampak sangat mengeliurkan!!!

banyak yawn yawn nie apasal? don't tell me, you buat kol 2 pagi!!! :-)

ShaSha said...

Eti..yup..i perasan masa Diyana ngap..dia kan dok depan i masa Indra bagi talk..terus i dok tenung apa benda le shells tu..rupa2nya roti..yawn ywan sebab nak upload pic lambat sangat..haha old lappy meh..

3E said...

Best ni Shasha...boleh buat for my doter punya bekalan ke sekolah..tq for sharing the recipe ya!

cupcakekasih said...

sangat lazat...mesti cuba. thanks darling

ShaSha said...

Asilah...yes..the ingredients pun ok...healthy.

ShaSha said...

kak jun, thanks for visit...cup cake red velvet hari tu sayang nak makan, ada atas pc, buat perhiasan..hihi.

Diyanazman said...

Shasha terror giler! Beliau telah meng-csi kan kulit tart ni semasa ia sedang dikunyah oleh AKU! ahhahaha

im gonna make this too... kalau tak sia2 je aku ada oven kat rumah! keke

ShaSha said...

ye! ye diyana..puas la dok csi apa benda la kulit tart tu masa u dok makan...ghope-ghopenye roti...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...