don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Sunday, February 27, 2011

fondant...expired!

FONDANT! Oh fondant...saya dah lama teringin nak belajar buat fondant..felt heaven when i saw a fondant cake or something fondant! Don't know, adrenaline burst setiap kali nampak fondant..haish! I know that's expensive kalau nak masuk kelas fondant. One day tu, my old colleague @ buddy, Dr Rose brought me to the cake shop somewhere in PJ One...kedai ni is remote a bit..so saya pun apa lagi...tak ingat hari ler membeli bahan membuat fondant konon..tapi semua yg instant. Simpan punya simpan...ada la setahun baru jumpa bahan2nya and that's what i hv now..(err bunga fondant ni dah expired actually..so memang x leh makan dan saya akan recyclenya menjadi 'case' lain...wait and see yaaa)Pewarna untuk fondant and acuan...ada satu lagi mana ntah..mak ampun harganya nak dekat RM90 untuk 1 set acuan (4 sizes of flower).
Hahh...dah jadi pun tapi macam play doh pula rasa masa buat fondant ni..anyway thanks to kak jun and the geng di cupcakekasih...bila tengok mereka berfondant, saya jadi teruja nak buat walaupun dan expired punya bahan fondant..tak pe lah, boleh dimaafkan, daripada membazir baik saya recycle kan? kan? (Hmm my bad habit, kalau rasa nak buat tu..nak juga buat! kena buat! dah buat sekali, bubuy...ntah berapa tahun pulak ler saya akan buat fondant lagi...hihi)

7 comments:

3E said...

Hi ShaSha...dah lama tak bermain fondant....jadi ker buat kek lapis last week?

ShaSha said...

hi Asilah...jadi..nanti i buat entry baru..

zarin said...

i pun dah lama tk bermain fondant... ntah2 dah lupa dah hihi
wahhh dah menjadi ye kek lapis tu? cepat wat entry..nak tengok gambar

ShaSha said...

ye lah zarin..mula2 tu nak buat capucino yg resepi u punya tapi lupa lak nak beli serbuk tu...so i bantai jadi

ShaSha said...

bantai jadi lapis mangga and prun..

Eti said...

Fondant lah pulak haaa.... tart tu pun I tak lepas lagi kay... I salute you!

ShaSha said...

Eti..i saja lepas gian..buat sekali dah le..ntah tahun bila le pula nak buat fondant tu...hik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...