don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Thursday, July 29, 2010

Nasi lemak buah bidara...

Nasi lemak buah bidara
sayang selasih hamba lurutkan
buang emak buang saudara
kerana kasih hamba turutkan.

Kajang Pak Malau kajang berlipat
kajang hamba mengkuang layu
dagang Pak Malau dagang bertempat
dagang hamba menumpang lalu!

PERHATIAN: dua pantun lama ini tiada kena mengena dengan isu makanan, tetapi jika dibaca berulang kali..anda pasti perasan perkataan lemak dan dagang yang mana itu adalah nama dua jenis nasi yang saya suka makan...saya sukaaa...sukaaaa!

LATELY..nasi lemak is not my fav at all..saya akan makan nasi lemak sekiranya sudah tiada pilihan sangat. Bukan tak suka, tetapi terpaksa kerana badan saya sudah terlalu banyak menerima nasi lemak dan segala mak nenek makanan berlemak. Most people said that we are what we eat. So i guess that uve got my message...haa do i need to makan ikan kering sentiasa supaya jadi i am what i eat..ahahaha..makan ikan kering, badan jadi kurus kering gitu...jz joking eh! Well i think we hv to concern abt food in a way to live in healthy style...
But..makan is always my fav at all time..and you too rite???
Atas tu adalah nasi lemak yang kami makan di KT airport..tastenya memang bukan taste saya but i like their presentation..cantik sangat saya rasa and of coz it fluence me to say yes to these nasi lemak! Toink!
As usuall, kalau pergi KT tak makan nasi dagang rasa macam x jejak bumi KT kan..nasinya memang dagang habesss tapi kuahnya ya ampunnn..cair yang amat. Tak sedap pun tak pe la janji saya bleh makan nasi dagang. Saya tahu ada dua tiga kedai yang nasi dagangnya sangat sedap tapi sebab x dan transport, bantai je la nasi dagang airport KT...hehe..lepas gian. Burp!

Hah...sempat la berpoya-poya minum air kelapa muda yang dah tak berapa muda tu...ahhh..so thirst!

3 comments:

halym said...

dulu dulu nampak tapau nasik lemak kukus makcik gemuk depan pejabat...eleh tak ngaku hantu nasik lemak...

hoh! mencik nengok ayaq kelapa tuh, cam kat Barbados ler pulak..ekeke

I am... said...

ahahahaha..a ahh ek..mana p makcik gemuk yang nasi lemaknya adalah idolaku sepanjang hayat tapi selalunya ada rambut...huh!

itu kat hawaii, bukan barbados..ko bila nak p sana? jom ikut akak p tangkap kanggaroo nak?

halym said...

makcik tu skang kat Germany kak, bukak nasik gerai nasik campor tepi kilang Volkswagen...ekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...