don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Wednesday, November 18, 2009

join me at China Treasurer, Sime Darby Conventio Center

Hhmm...kami menikmati hidangan Cina dalam hujan lebat. Ada ayam, itik, udang dan ikan. Ada juga pau, desert and chinese tea yang perlahan-lahan membuatkan kami berasa seperti 'ular kekenyangan"...hik! Let's share the xperience...kalau anda terasa lapar, saya tidak bertanggungjawab..

Kambing panggang yang langsung tidak menunjukkan ciri-ciri kambing. Tiada bau kambing, tiada bunyi kambing..yang ada adalah kesunyian kerana kami menghayati rasa kambing yang unik itu...ketika menghabiskan portion ini, saya berasa mata saya kuyu dan kuyu..hujan lebat di luar...ketulan isi kambing laju saja ditelan...satu demi satu...dan akhirnya saya meneruskan kerja makan dengan menu lain pula..haishh...sedapnya...
Hmm ini adalah pau inti ayam berempah dan udang berbalut yam..yummy! yummy! dan saya terbang ke langit...berlari ke langit itu rosyam noor punya trademark...so saya pilih terbang ke langit..lagi cepat sampai..tunggukan ketibaan saya..
Haha...ini bukan popia biasa tau..it is chicken aromatic duck with herb grass...tapi yang uniknya isi daging itik sudah dikeringkan seakan serunding..dibalut dalam penkek nipis ni..ughh..ughh....saya makan dua...rasa hati nak makan tiga tapi hanya berkemampuan setakat dua saja coz more menu's to go..
well..well..well...my lovely dear...prawn in a special sauce...ada sweet, sour, curry and milky...hihi...saya makan dua juga...errr itu raisin pun sedap tau...chef david pam kata dia sengaja letak raisin untuk menarik perhatian orang yang suka makan and makan seperti saya ini..tapi kalau sapa diet, anda dilarang makan sebab too rich...
noodle...macam biasa...rasa macam mi celup siam...ada kacang, daun sup and biasa2 je..

Ini adalah part yang saya paling tak dapat lupakan...seperti dating dengan buah hati..hehe..durian inilah buah hati saya...durian dibungkus dalam penkek telur nipis..ada whipping cream...ada cocoa dust and seperti kata kumpulan May, lena diulit intan...begitulah rasanya...
cream manggo sama itu tadpoles...ahhh tak mo cakap banyak...let me finish my desert eh..ada strawberry, ada pomelo and of coz manggo...

3 comments:

halym said...

mencikkk...tak ajak kita pon

anil lutaze said...

kak sha...ouhhhh....sob...sob...betapa saya menangisi makanan ituuu

I am... said...

halym..

errr apa kelasss ajak ko eh...wakaka...akak saja nak soh ko terliur..kui!

anil..
huhu...last week kerja akak makan and makan jer taw...habesss diet makkk! tak relaaa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...