don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Sunday, March 29, 2009

Anekdot...

I often set a watch to wake up at 5am everyday. Sometime, i just logoff the ringbell and continue zzz...KA too...itu yang buat kami terbabas sampai 6am...but these morning..we were shocked when heard a noisy and shouted from our neighbourhood.
"Bangun!! Bangun! Ada rumah terbakar...bangun!"
"Bangun...!!!!"
Me and KA instantly woke up and it was 4.10am..
I was double shocked bcoz rumah yang terbakar tu adalah rumah my neighbour..betul-betul sebelah rumah and what I was thinking is where did i put all my document!! Where?? What should I do? Save all the document or save myself...
Dalam dok kelam kabut mana nak buat dulu, bau hangit meruap-ruap dari rumah Cina sebelah yang terbakar...saya makin suspen sebab jiran dah penuh depan rumah jam 4.15am..
And finally, saya dengar Cina tu cakap tak ada apa-apa..
"So..sorry. My wife masak gulai...she's forgot to switch off the burner....then periuk sudah kering, hangit lor...minta maaf semua..."
Aiyaaa....gitu saja. Tapi sebab dia minta maaf, so kami semua rasa cool.
And what I think is kejiranan saya masih berfungsi dengan baik kerana ada individu yang sanggup menjerit membangunkan semua orang supaya alert. Walaupun kebakaran kecil, tetapi keprihatinan beliau dihargai...

8 comments:

anil lutaze said...

giler r jiran akak...boleh tekezot berokkk... nasib x de pape kan...

kakchik said...

haha..yer...dia tu tauke air soya kat sri gombak...musti wife dia masak air gula untuk soya, langsung lupa..ekeke kecoh satu taman pepagi buta...

aranam said...

Salam kakchik,

Terima kasih kerana sudi buat pautan ke Menelusuri Ilham... :)

redanna said...

salam...
ya allah...nasib baik takde apa2 belaku... alhamdulillah...

kakchik said...

Aranam,
Yup akak cari juga mana email nak inform permission nak link, x jumpa and I guess it will be ok kan...TQ..

Redanna,
Ya lah inda, kita orang macam mimpi rasa, bangun terus kuar rumah dengan rambut pun ala-ala cik pon...maklumla tegezut dari tido..hehe

aranam said...

Ok. Saya juga sudah masukkan pautan blog kakchik... :)

Fizahanid said...

Kak Sha,

'Cempaka di belantara tulip' - Tidak ada yang lebih berkelip, melainkan ia, di mata saya.

Untuk mukadimah pencak silat,
ia sebenarnya getar semangat yang
kuat.

p/s hahahaha.. maap le sesekali 'berbahasa' apa salahnya kan?

kakchik said...

Fizahanid..
Ok la tu...

Kalau tak dibuka pintu gelanggang, mana nak bertingkah silat pulutnya....kalau tak dicuit begini, sampai bila lah tumpul kalam hamba....hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...