don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Thursday, September 3, 2009

Short entry..

Many things to do...but not much time...
1) Appointment further check up dengan doc di HUKM.
2) Finish all the pending articles.
3) Shopping baju raya.
4) Zzzz.....
5) Kemas rumah.
6) Explore the cave in Pahang.
7) Gardening...

Last 2 days, i received a call from colleagues, asking me to follow her to somewhere..
“...eh, hari Sabtu ni gi mmano?”
“Bakpo...?”
“Nok gi dok masuk gua..?”
“Mache haghi tu ko..?”.
“Lebeh kughe laa...tapi kali ni ado banyok pacat!!”
“Ghama ko ggii?”
“Ado laa duo tigo oghe...sapo lagi nok ikut?”
“K E je...”

Bila sebut pacat, i hv to think twice...kalau benda lain boleh...pacat ni...mak aihhh...alergic sungguh walaupun ia kecil...amat menggelikan...I supposed not to worry abt the leech sebab ia pun makhluk Allah juga..

Anyhow...sedar x sedar, dah 14 hari kita menjalani ibadah puasa. Saya terlupa mengira Ramadan kerana mengejar ‘deadline’. Deadline yang wajib dan deadline yang diberi kepada saya oleh seseorang untuk melaksanakan tugasan wajib...meskipun payah, saya terima deadline berkenaan kerana ia membawa kebaikan untuk saya...i’ll take the challenge...and will prove it in 3 months...wish me luck...

BTW...i choose no 6 for tomorrow (Saturday/6 Sept) Don’t be jealous...puasa tetap puasa but when it comes to nature..i’ll proceed....

2 comments:

halym said...

bagi ler pacat & lintah tu isap darah ahkak sedas dua kak..boleh prevent diabetes ngan hypertensen taw..wakakak

I am... said...

ko memang dengkiss kan....bluekkk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...