don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Thursday, October 28, 2010

Starter...

Hi..im back. It was so long since i last update my blog..macam hidup segan mati tak mahu saja rasanya..saya update blog ini ikut kesesuaian masa bcoz i was exhausted with duty..many task to do and im only hv tulang empat kerat (cehhh inilah alasan orang yang kurang motivasi macam saya..pls don't follow me..hihi) dengan 24 hrs yang almost running out of time..that's not ur fault but my time management is quite bad..i admit that. Sorry!
A school of birds..if im not mistaken these is a seagul species (anyone pls correct me if im wrong...)...and it was in Bondi Beach...
Okeh...life goes on (that's my fav quote), like a river flow, never turn back and i hv to start a new phase since everyhing was damage. Kena reschedule balik semula..because i hv many thing to do like nak pergi kelas swimming, nak pergi belajar buat fondant icing, nak pergi visit gallery, nak pergi belajar art, nak pergi menderma duit ke IKEA, nak beli cat n nak cat rumah, nak gardening, nak pergi UPM beli pokok orkid and so many things! many!! Naik juling dah mata..

Whatever, no one can help me unless myself..what i need to do is bangun pagi, buka tingkap and nikmati kebesaran Allah and after that im gonna be a new people...(self motivation i guess) and u also can do it but alangkah susahnya nak memotivasikan diri individu yang sentiasa berfikiran negatif. Saya berjuang for almost 10 yrs untuk menukar perspektif seseorang yang berfikir -ve kepada +ve namun im fail! Saya gagal kerana tidak berjaya menukar individu berkenaan ke arah yang lebih posotif dan saya tidak dapat lagi menolongnya...ok la, saya tolong diri sendiri.

One more view in Bondi Beach....

Last ramadhan, was a sweet moment because i went to somewhere yang sejuk dan nyaman. Saya boleh tahan cuaca sejuk tapi kalau panas saya jadi weak, sleepy and droopy..ingat tak droopy character, a lazy dog yang ada telinga panjang tu..but im not a dog..just likes the names, droopy..hehe

Back to my entry...ya..ada banyak benda saya nak buat. Let me settle it one by one...memang dua bulan terakhir ini life upside down sebab saya terpaksa menumpukan masa mencari rumah yang saya ingin miliki. It is like i invest for whole life property....and finally dah jumpa walaupun jauh dengan lokasi saya bekerja..kena drive for 45 minutes or in heavy traffic jammed, maybe sejam lebih...but then its ok..sebab saya suka kawasan perumahan baru ini...tengoklah burung tu, macam best jer hidup...sampai terangkat sebelah kaki yang middle tu...hahaha...
Ok...these pic no related things dengan cerita rumah...was taken during my visit to Sydney Life Aquarium Zoo in Sydney...hoho..it was amazing. Sambil saya berdiri di tepi jaws tu..suddenly the creature moved and his mouth open likes wanna bite me..Ya Allah saya tegezut sebab memang saya terkejut...rupa-rupanya ada electronic devices yang akan buatkan makhluk berkenaan bergerak dengan action mulut terbuka. Saya pula dah pass the electronic devices dan sebab itulah ia bergerak..punyalah poyo!
And of coz visit Darling Harbour is a must xtvt in Sydney for someone like me. Captured a scenic view with sweet Geraldine from Estee Lauder...at the back is Sydney Harbour Bridge and guess what..i did climb the bridge walaupun puasa and cuaca sejuk gila...sampai hidung saya berdarah. Well done to me! Hihi....saya seriau and gayat gila bila lihat ke bawah dari peak of the bridge...rasa macam nak terjun pun ada...memang amazing!
And one more pic with fellas in Bridge Climb Centre...me (L-R) is Joyce, Dylon and Yin Fong...this is before i climbed the bridge...kalau dah mendaki muka x ada senyum gini...kelat saja sebab penat sungguh memanjat tanggan kecil beratus-ratus jumlahnya dengan pakaian tebal yang sangat berat tapi masih lagi terasa sejuk...

4 comments:

kiranajoe said...

be strong kakak.

I am... said...

thanks...

halym said...

jambatan tu bukan ke kat Bukit Berapit kak? wakakakak..larikk

I am... said...

ko tau bukit berapit je eh...itu kat bangsar je tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...