don't worry about failure, worry about the chances. u will miss when you don't even try...no one can predict to what heights you can soar, even you will not know until you spread your wings...

Tuesday, March 11, 2008

Hmm...saya yang kini

Lama sungguh rasanya saya tidak mengupdate laman ini. Bukanlah terlalu sibuk tetapi ada banyak benda yang saya perlu dahulukan. Pertamanya, tugas wajib saya memang tidak pernah selesai. Sentiasa berkejaran dengan waktu. Kalau tidak dengan waktu pun, dengan 'HANTU'...hehe...ya hantu langsuir..believe or not? Up to you!Kemudiannya KA saya warded kerana mild stroke. Kelam kabut juga saya dibuatnya. Lebih kurang seminggu juga dia meniduri katil A Putri. Dan dalam tempoh itu juga saya menjadi runner antara rumah di Sri Gombak, A Putri dan lokasi kerja di Bangsar. Dalam pada itu juga saya menjadi begitu berani untuk mengendalikan sebiji kereta bertaraf auto yang selama ini tidak pernah saya terokai. Memang, selama ini saya tidak pernah mencuit atau menggeletek kereta itu kerana ia lebih banyak menghabiskan masa dengan KA, so the fact is I dont know how to drive and comunicate with her...Every year, what I've done is renew tehe license without drive the car. What a useless and suddenly KA paralise from neck to down. By hook or by crook, I have to manage him at A Putri, manage myself too, kerja and rumah yang semacam kapal pecah.
First time bawak kereta tu dari rumah di Sri Gombak ke LRT Putra Gombak, saya berasa tekak saya pahit. Saya keluar seawal jam 6 pagi dan semuanya rasa seperti tak betul.
Petangnya, saya gagahkan diri menghala ke A Putri walaupun dalam terhegeh-hegeh...dan kini after 8 days, saya berasa sangat bersyukur dengan segala apa yang berlaku. Kalau KA tidak warded, pasti saya masih lagi saya yang tidak boleh berdikari. Kini saya bukan lagi saya...

3 comments:

Azlina Abdul said...

Wow! Kak Chik! I am so proud of you...and you should be proud of yourself too! I know how difficult it must be for you to suddenly have to drive again after not been driving for a long time. Cayalah!! Hope KA will get well soon!

kakchik said...

Hi Lin, he's already back for work and just imagine how can I stop him...balik hospital jer first of all, singgah mamak stall pesan teh tarik! Walhal itu yang Doc suruh avoid...

Azlina Abdul said...

I can understand how you feel Kakchik...my late father dulu pun perangai macam tu juga...he just cannot be stopped...hehehe...masa dia buat operation sakit buah pinggang dulu kat wad hospital pun dia siap order mee mamak! Kesian my mother, kena melayan karenah dia...hehehehe..what to do kan?? Sabar je laaaa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...